Positive erfaringer med å fjerne uønsket lukt

Nyheter

Positive erfaringer med å fjerne uønsket lukt 04.06.2024

Vi liker sol og varme, men det kan redusere trivsel og skape luktproblemer i avfallscontainere. Sameiet strandhusene Syd2 i Lier har testet luktfjerning med gelpads med et godt resultat.

Når temperaturene ute stiger kan problem med uønsket lukt fra avfallscontainere og beholdere raskt oppstå. Varme og fukt bidrar til bakterievekst som er årsak til at uønsket lukt oppstår. Det finnes mange forebyggende tiltak som vask eller å ha avfallscontainere under bakken. Dessverre er det noen ganger ikke nok. 

Forskning og utvikling av luktfjerning har skapt flere løsninger som kan benyttes for å få kontroll på problemet. Gelactiv® luktpads har vist seg å være svært effektiv med rask virkning. Løsningen består av en pad som henges opp på innsiden av containeren, i beholderen eller i avfallsskuret.

vi har gode erfaringer med sommerens tiltak, og lukten har vært betraktelig mindre

Ønsker en attraktiv og velfungerende kildesorteringsplass

Sameiet strandhusene syd2 i Lier ble i de varme sommermånedene ofte plaget med vond lukt fra kildesorteringsplassen. En attraktiv og velfungerende kildesorteringsplass er viktig for sameiet. Sameiet som har serviceavtale med Strømbergs, tok kontakt for å høre om løsninger som kan hindre uønsket lukt. Gelactiv® luktpads ble hengt opp i containerne og problemet med uønsket lukt har blitt betraktelig mindre. 

– Gelpads kan benyttes i nedgravde containere eller i beholdere på hjul. De kan også plasseres i avfallsskur eller andre steder det kan oppstå uønsket lukt. I tillegg er løsningen lett å montere og har lang bruksholdbarhet, sier Tor Vikki, teknisk sjef hos Strømbergs. 

Positive erfaringer med å fjerne uønsket lukt med Gelactive luktpads

Gelactive luktpads er enkle å installere og holder opp til 3 måneder

Hvordan virker det?

Gelactiv® er en polymermatrise som sprer aktive inhibitorer som forhindrer dannelse av illeluktende gasser som merkaptaner, i form av en gelplate. Enklere forklart;  substansen i platene forhindrer at illeluktende gasser oppstår.

Fjerne uønsket lukt med gelactive

De største fordelene med Galctive luktpads er:

  • Rimelig og effektiv løsning 
  • Passer alle typer avfallscontainere 
  • Enkel tilrettelegging og bruk 
  • Lav kostnad 
  • Lang bruksholdbarhet  (opptil 3 måneder).

Andre løsninger for å fjerne uønsket lukt er vask, fogger eller ozon. Strømbergs tilbyr alle tjenestene. Ta kontakt med oss for en prat om hvordan vi kan hjelpe dere å fjerne problemet med uønsket lukt!

Jeg vil vite mer