Spar energi med termoprodukter

Nyheter

Spar energi med termoprodukter 06.10.2022

Energikrise, el-priser og strømsparing er aktuelle temaer nå som vinteren nærmer seg. Vi i Strømbergs snakker ofte om bærekraft i forbindelse med kildesortering, men bærekraft er like så viktig når det kommer til materialhåndtering og energisparing. Vi har nedenfor samlet våre topp tre produkter som bidrar til å spare energi, redusere matsvinn og få bedre distribusjon av varer.

Termogardin bidrar til rett temperatur

I lager- eller produksjonslokaler er det ofte ulike soner med forskjellige temperaturer. Den store fordelen ved å benytte termogardin sammenlignet med plastgardiner er bedre isolerende egenskaper. Dette bidrar til energisparing på opp til 30% og bidrar til riktig temperatur i sonene. Å holde temperatur på ønsket nivå bidrar også til å spare energi. Gardinene monteres enkelt på skinne. Les mer om produktet HER.

Termogardin

Med en isolerende termogardin kan man spare mye energi.

Termoskap garanterer en ubrutt kjølekjede

Med et termoskap er det mulig å samlaste kjølte eller frosne varer med ikke ømtålige varer på samme distribusjonsbil. Slik kan distribusjonsbilene fylles opp ved transport og varene som fraktes i termoskap vil oppbevares i skap godkjent etter ATP-bestemmelsene. Med korrekt temperatur vil varene holde seg lenger og man kan unngå matsvinn på grunn av dårlige distribusjonsbetingelser. Les mer om produktet HER.

Termoskap

Transporter kjølte eller frosne varer sammen med ikke ømtålige varer i samme transport.

Det kan derfor være nødvendig å tilpasse varenes emballering, isolering og plassering i transportmidlet for at varenes ulike behov blir ivaretatt.

(Mattilsynet om frakt av mat.)

Termokasser holder både på varme og kulde

Ved å bruke en isolert transportboks for kjølte, fryste eller varme varer får man muligheter for samlast av varer med forskjellig temperatur. På samme måte som et termoskap vil varene beholde sin holdbarhet og man kan unngå matsvinn. Kassene tåler -20 til +100 grader celsius og er lette å rengjøre. De er også 100% resirkulerbare. Noen modeller har innvendige mål satt etter euronorm slik at du kan fylle dem med standard plastkasser. Les mer om produktet HER.

Termoboks med lokk

Termobokser som tåler frakt av både varme eller kalde varer

Alle produktene kommer i forskjellige størrelser og er produsert i høyeste kvalitet etter bransjenormer.

Vil du lese mer om mattransport besøk Mattilsynet.no.