Fiskekar i en bærekraftig produksjon

Nyheter

Fiskekar i en bærekraftig produksjon 02.05.2023

Når vi ønsket å sikre oss en bærekraftig produksjonslinje av våre fiskekar var det naturlig å utvide samarbeidet med IDEA plast og mekanisk

I Strømbergs AS er vi opptatt av at våre leverandører, produsenter og samarbeidspartnere har et sterkt engasjement for bærekraftige løsninger og produksjon. Vi hadde allerede gode relasjoner med IDEA som arbeider målrettet med sine bærekraftsmål.

Fiskekar hos Idea

Tor Erik fra IDEA og Charlotte (kundeansvarlig i Strømbergs AS) ser over leveransene av fiskekar.

– Å tilby våre kunder rotasjonsstøpte plastcontainere som er norskprodusert er gull verdt. Nå har vi mulighet for å sikre kvalitet og raske leveranser gjennom lokal produksjon og godt samarbeid, sier Charlotte Schei, kundeansvarlig i Strømbergs AS. 

Våre fiskekar på 600 og 1000 liter har alltid vært populære produkter. Containerne er solide, slagfaste og har doble vegger.  De er ideelle for brukere med behov for stor lastekapasitet og tøff håndtering. Vi ser dem i bruk på fiskebåter, i produksjonslinjer og til frakt og lagring av alle typer varer. Til og med innenfor avfallshåndtering finner man disse i bruk. 

Fiskekar 600l

Fiskekar 600 Plus. Kommer også i 1000 liter.

Fiskekar kontroll

Tor Erik forteller at hvert fiskekar blir kontrollert i flere prosesser før det blir sendt ut for levering.

Tidligere samarbeid om svanemerket kompostbinge

Vi har tidligere arbeidet sammen med IDEA for å videreutvikle vår egen kompostbinge “Kompostbjørn”. Vi er i dag eneste leverandør av en svanemerket kompostbinge på det norske markedet.

– Samarbeidet med å videreutvikle Kompostbjørn sammen med IDEA har fungert veldig bra. Produksjonen og evne til å sikre leveranser har vært god over flere år. Når muligheten med fiskekar åpnet seg var det naturlig å utvide samarbeidet, sier Svein Strømberg, daglig leder i Strømbergs AS. 

Kompostbjørn

KompostBjørn er den eneste kompostbingen som er svanemerket på det norske markedet.

Målrettet arbeid med bærekraft

IDEA plast og mekanisk ligger under paraplyen for inkluderingskonsernet IDEA kompetanse AS på Notodden. Avdelingssjef Tor Erik Skildrud forteller oss at de resirkulerer plastavfall fra egen plastproduksjon og har flere svanemerkede kundeprodukter. I tillegg er IDEA sertifisert innenfor kvalitet (ISO 9001) og miljø (ISO 14001). Til sommeren presenterer de sin bærekraftsrapport. 

– Vi lager støpeverktøy for plastproduksjon i eget verksted og er spesialister på å lage produksjonseffektive produkter. I tillegg tar vi bærekraft på alvor og jobber hele tiden med å forbedre oss, sier Skildrud.

Strømbergs og IDEA har flere produkter under utvikling.

– Gjennom årene har vi utviklet flere produkter basert på spesielle kundebehov. Vi har muligheter til å skape løsninger innenfor alle produksjonsmetoder, og har gjennom det siste året med egne ingeniører også skapt løsninger innenfor teknologi som gjør kildesortering smartere, avslutter Strømberg.

 

Fiskekar fakta 1000kg Faktaboks fiskekar 600l

Jeg vil vite mer