Molok Domino med bærekraft og brukervennlighet i fokus

Nyheter

Molok Domino med bærekraft og brukervennlighet i fokus 26.08.2022

Molok Domino har de siste årene blitt en favoritt blant kildesorterings- løsninger. Den passer inn i de fleste miljøer med sitt fleksible design. Nå lanseres oppgraderingen. Denne inkluderer forbedret brukervennlighet, fokus på bærekraft i produksjon og funksjonell design.

Moderne og tidløs design

Molok Domino har alltid hatt et tidløst design som passer godt inn i de fleste omgivelser. Modulsystemet er markedets mest arealeffektive løsning. Oppsamlingsenhetene kan justeres og deles i ettertid ved endring i behov. Med den nye oppgraderingen har innkastlokket fått en justering i designet og flukter nå med hovedlokket. Dette har gitt en mer strømlinjeformet utforming.  

De nye lokkene kan produseres med en større andel resirkulert materiale. I tillegg har hjørnene på Molok Domino fått en litt rundere form. Ellers er den klassiske rektangulære formen den samme. Som alltid kan kledningen tilpasses forskjellige materialer og farger. Du kan blant annet velge mellom klassisk kompositt og aluminium i forskjellige farger. Vi strekker oss langt for at din Molok Domino skal passe best mulig inn i miljøet. 

Bedre design skaper et mer bærekraftig produkt

I produksjonen av nye Molok Domino er andelen resirkulert materiale høyere enn før. Ikke bare for de støpte plastlokkene, men også kompositten som brukes til kledning og løftesekkene. Det arbeides kontinuerlig med nye metoder for å redusere karbonavtrykket.

Ved bruk av holdbare materialer og solid design vil Molok Domino alltid stå for god kvalitet og lang levetid. Sammen med service og vedlikehold vil man sikre fornøyde brukere i mange år. De eldste Molok Domino containerne har vært i bruk i mer enn 30 år.  

Nedgravde Molok Domino containere har stor kapasitet til alt kildesortert avfall. Med optimalisert oppsett og planlegging kan tømmerutene planlegges slik at man oppnår betydelig reduksjon i Co2 utslipp sammenlignet med tradisjonelle beholdere og overflatecontainere. 

LAST NED PRODUKTBROSJYRE HER

Brukervennlig opplevelse 

I det nye designet er det fokus på brukervennlighet. Det skal være enkelt og problemfritt å kildesortere avfall. Innkastlokket har fått en bedre plassering og utforming som stopper regnvann. Det nye lokket holder seg åpent slik at man har begge hendene frie ved betjening. Med en knagg under innkastet er det mulig å henge fra seg andre søppelposer eller vesker. Kildesorteringen blir dermed lettere og man slipper sette fra seg ting på bakken.  

Som tidligere modell er det fokus på å hindre skadedyr å komme inn i containeren. Solide lokk og avfallsbrønn i betong eller støpt slagfast plast under bakken hindrer nær sagt all uønsket inntrenging. I tillegg vil avfall som ligger under bakken ha en lavere temperatur, også om sommeren. Dette bidrar til mindre bakterievekst som kan gi vond lukt.

 Kaster søppel Molok Domino

Molok Domino med avlastningsknagg for enklere kildesortering.

En smart container skaper fordeler både for brukeren og omgivelsene.

Den nye Molok Domino kan integreres med smart tilbehør for enklere bruk. Ikke bare for beboere og brukere med også for servicepersonell.  

Det nye designet på lokket gjør montering av alle typer låser enklere. Velger man elektronisk lås bidrar det til enkel administrasjon og kontroll på hvem som får tilgang på containeren. Med et kort, brikke eller chip kan men enkelt åpne og få tilgang. I tillegg kan låsen samle informasjon om hvordan containeren brukes. Dette er informasjon som er nyttig for de som skal tømme containerne eller lage analyser av bruksmønster og sortering. Nivåmålere kan registrere fyllingsgraden som igjen kan varsle tømming ved behov. Ved å optimalisere ressursbruk slik at man unngår å tømme halvfulle avfallsbrønner er det mulig å skape mer effektive tømmeruter. Det kan bety mindre kjøring og trolig også færre kjøretøyer i flåten av biler. 

Effektiv og plassbesparende 

Med bruk av Molok Domino undergrunnscontainere vil 60% av avfallet være under bakken. Når containerne i tillegg plasseres ved siden av hverandre tar de mindre plass og tømming går raskere. På et lite areal optimaliserer man mengden kildesortert avfall og intervallene for tømming kan reduseres. Dette innebærer besparelser, støyreduksjon og mindre trafikk i boligområdene.

Et modulært system som tilpasses dine behov

Molok Domino består av moduler som kan endres og leveres i mange ulike kombinasjoner. Man kan skape optimal bruk for innsamling av kildesortert avfall i ulike fraksjoner. I tillegg kan innmaten i modulene justeres i ettertid ved endring av behov eller nye regler. Smart, kostnadseffektivt og fremtidsrettet!

Altyernativer til inndeling Molok Domino

 

Plassbesparelse med Molok Domino illustrert

En Molok Domino container kan deles inn i forskjellige fraksjoner for gjøre kildesorteringen enklere.
En  5m3 container under bakken motsvarer 10 stk 660 liters containere over bakken når man sammenligner innsamling av avfall. Plassbesparelsen er som bildet viser enda større. 

 

 

Molok Domino med bærekraft og brukervennlighet i fokus. Les mer om Molok Domino HER