Hvordan utvide med flere fraksjoner i en eksisterende kildesorteringsstasjon?

Nyheter

Hvordan utvide med flere fraksjoner i en eksisterende kildesorteringsstasjon? 22.05.2023

Med de nye reglene som kom 1.januar i år har behovet for utvidet sortering og flere fraksjoner meldt seg. Det skal legges til rette for utsortering av matavfall og plastemballasje i tillegg til eksisterende fraksjoner. Vi presenterer her noen løsninger som gjør endringene lettere å gjennomføre. 

Fleksibel inndeling med Molok Domino

Molok Domino er modulbasert og markedets mest fleksible løsning. Den består av moduler som kan deles i opp til 6 fraksjoner. Løsningen kan inndeles i hele 343 ulike kombinasjoner dersom man tar utgangspunkt i 3 Molok Domino grunnmoduler. I praksis kan en grunnmodul endres slik at man får mulighet til å utvide kildesorteringen dersom behovene endrer seg. Selve brønnen er den samme og man trenger derfor ikke å grave for å oppjustere antall fraksjoner.

Molok Domino eksempler på inndelinger/ fraksjoner

Her vises eksempler på Molok Domino og inndelinger  for fraksjoner.

Molok domino delvis nedgravd avfallscontainer

3 grunnmoduler av Molok Domino kan deles inn i hele 343 ulike kombinasjoner.

Gå fra 1 til 2 fraksjoner med Molok Classic Twin

Molok Classic er vår populære runde modell som man kan se over hele Norge. For å oppgradere brønnen fra 1 til 2 fraksjoner trenger man ikke å grave for å få plass til en ekstra fraksjon. Den oppgraderte løsningen med totalkapasistet på 5000L kalles Molok Classic Twin, har to innkastluker, en skillevegg og to løftesekker på ca 2,5 kubikk.

Molok Classic Twin 2 fraksjoner

Molok Classic Twin benytter eksisterende brønn med ny inndeling.

Se hvordan dette borettslaget har integrert Molok Classic Twin

Metro Duo med to innkast

Vår fullt nedgravde container Metro har en lignende løsning hvor man kan benytte en eksisterende brønn til å gå fra en til to fraksjoner. Løsningen heter Metro Duo der man får innkasthus og inndeling av container med 50-50% eller 30-70% løsning. Dette gir et fleksibelt bruksområde for å utnytte eksisterende brønn. Se bilder her under. 

Metro Duo delt avfallscontainer

Med Metro Duo benyttes eksisterende brønn. Duo deles inn 50/50 eller 30/70.

Avfallsbeholdere delt i to

Boligområdene som i dag benytter avfallsbeholdere på hjul kan benytte løsninger hvor beholderen er delt inn i to fraksjoner. Dette sparer plass for brukeren og gjør tømmingen mer effektiv. På den måten reduserer man antallet beholdere utenfor husstanden.

2-delt avfallsbeholder 2 fraksjoner

En avfallsbeholder som er delt i to sparer mye plass.

Komplettere med bunntømte løsninger

Dersom man har behov for økt kapasitet eller flere fraksjoner, men ikke har mulighet å grave ned flere brønner, finnes Metro i en bunntømt overflatemodell: Metro Suface. Denne løsningen er designet for å passe godt sammen med eksisterende Metro-modeller. Også Molok Classic og Molok Domino leveres som en overflatecontainer. Disse kan både enkelt og rimelig komplettere eksisterende avfallsstasjoner og beholde stilen uten ekstra graving. 

Metro Surface med 2 fraksjoner

Metro Surface er et godt komplement i en eksisterende kildesorteringsplass.

Skal du i gang med effektiv utvidet kildesortering, men ikke ønsker nedgravd løsning, kan Optik Igloo være et godt alternativ. Med   Containeren ruster ikke og holder seg fin år etter år. Løsningen passer til alle typer kildesortert avfall. 

Igloo optik bunntømt avfallscontainer

Optik Igloo kommer i ulike størrelser og farger.

 

Trenger du mer kapasitet eller flere fraksjoner, finner vi en løsning som passer til dine behov!

 

Jeg vil vite mer